Symppis sai puoltavan päätöksen hankkeen jatkorahoitukselle

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) julkaisi 5.12. 2018 sosiaali- ja terveysministeriölle antamansa ehdotuksen vuoden 2019 avustuskohteista. Veikkauksen tuottoja ehdotetaan jaettavaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yleishyödylliseen kansalaisjärjestötoimintaan yhteensä 362 miljoonaa euroa 886 järjestölle 2054 eri kohteeseen. Länkipohjan Symppis ry:n ’Yksinäisen uusi elämä’ -hanke on yksi heistä, jihuu! Saamme siispä  jatkaa monipuolista toimintaamme ensi vuonna.

Avustusta haki 1 144 järjestöä noin 2 800 hankkeeseen tai toimintoon yhteensä 508 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen myönnettävistä avustuksista alkuvuodesta 2019. Eli STEA käsittelee avustushakemukset ja ehdottaa sitten Sosiaali- ja terveysministeriölle avustuksen maksamista. Sosiaali- ja terveysministeriö käsittelee ehdotukset tammi-helmikuussa.

Maaliskuussa 2018 vietimme hankkeen avajaisia. Siitä lähtien hankkeen yksin tai yhteistyössä järjestämään toimintaan on osallistuttu reilusti yli 1600 kertaa! Määrä on aivan valtava!

Hankevaroilla on järjestetty monipuolista pienryhmätoimintaa, kuntosalivuoroja, keilaretkiä, luentoja eri aiheista ihmisten toiveiden pohjalta, tanssitupakokeilu, yhteislaulua ym. henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä toisiin tutustumista tukevaa toimintaa! Asiakaskäyntimäärän lisäksi toiminnan tarpeen puolesta puhuu saatu palaute, joka on ollut todella rohkaisevaa ja positiivista!

Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneille sekä toimintaan osallistuneille! Joululomien jälkeen taas jatketaan yhteisvoimin! Onnellista joulunaikaa sekä uutta vuotta 2019!

***

Sosiaali- ja terveysministeriön päätös saapui 7.2.2019 ja on siispä STEAn ehdotuksen mukainen. Toisin sanoen: Symppiksen hankkeen rahoitus vuodelle 2019 on varmistunut 🙂