Länkipohja rakentui pelimaailmaan Symppiksen Minecraft -illassa 19.8.20

Länkipohja rakentui pelimaailmaan Symppiksen Minecraft -illassa 19.8.20

Keskiviikkoiltana Symppis täyttyi innokkaista lapsista ja nuorista, kun tunnettu tubettaja J0P saapui Länkipohjaan luotsaamaan kylän omaa Minecraft -pajaa. J0P eli Juuso Pekkarinen on monelle tuttu youtuben Minecraft -pelivideoista, ja tänä syksynä lasten on ollut myös mahdollista päästä Juuson vetämään Minecraft -iltapäiväkerhoon School of Gamingin kautta.
Kolmetuntisen työpajan aikana oli tarkoitus paitsi pitää hauskaa muiden samanhenkisten kanssa, rakentaa Länkipohjan keskusta-aluetta Minecraft -maailmaan. Pelikoneet oli liitetty yhteen niin, että kaikki pelaajat pelasivat ja rakensivat kylää samassa maailmassa. Tämä vaati osallistujilta hyvää yhteistyötä ja toisten pelin kunnioittamista.

Illan aikana saatiinkin rakennettua yksityiskohtaisesti mm. koulurakennus, Sale, Symppis ja Länkipohjan satama laivoineen. ”Parasta Minecraftissa on selviytyminen ja seikkaileminen. Tosi kivaa, että tällainen ilta järjestettiin omalla kylällä” -kommentoivat pajassa pelanneet Inkeri ja Linnea.

Symppiksen Minecraft -pajan taustalla on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja KeskiSuomen Sydänpiirin Digisti kylässä -hanke sekä Symppiksen Yksinäisen uusi elämä-hanke. ”Minecraft -pajat ovat hyvä keino aktivoida kylien lapsia ja nuoria mukaan kylän toimintaan. Lapsille pelimaailma on luonteva paikka toimia, ja maaseutua voidaan hyvin tehdä näkyväksi myös tällaisella uudella tavalla. Illan tuotoksesta on tarkoitus koostaa lyhyt video youtubeen. Video on nähtävissä myöhemmin hankkeen youtube -kanavalla” -kertoo Digisti kylässä -hankkeen projektipäällikkö Susanna Nurmeksela.

Yhteistyö Digisti kylässä -hankkeen ja Symppiksen sekä Yksinäisen uusi elämä – hankkeen kanssa käynnistyi jo viime keväänä digitaitokursseilla ja digitutortoiminnalla. Syksyllä on luvassa vielä ainakin kaksi digitaitokurssia. ”Kaksi hanketta on aina enemmän kuin tekijöidensä summa ja hyvällä yhteistyöllä saadaan aikaan vaikuttavia tuloksia” -tiivistää Nurmeksela.